HTML

A Google keresés finomhangolása

2011.01.26. 14:25 :: lovaszij

írta PC World, 2009. december 07.

 

"A keresési beállításokkal a felhasználók megkapják annak a lehetőségét, hogy egyedi igényeik szerint találják meg a számukra releváns tartalmakat" – mondta Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi üzletfejlesztési igazgatója. "Folyamatosan fejlesztjük legfontosabb termékünket, a keresőt, és nagyon örülök annak, hogy mától végre a magyar felhasználók is még könnyebben megtalálhatják az őket érdeklő információkat, tartalmakat az újdonságok segítségével."

 

20091207-google-keresesi-beallitasok-01.jpg
 



No, de a hangzatos felvezetés után nézzük, pontosan mit is módosíthatunk. A Google.hu-n közvetlenül a találati oldalon elérhető „Beállítások megjelenítése...” linkre kattintva a felhasználók még gyorsabban rábukkannak a számukra fontos találatokra.


 

20091207-google-keresesi-beallitasok-02.jpg 


A Keresési beállításokkal például a következő módokon szűkíthetők a találatok:

 

  • Kizárólag a kívánt típusú tartalmak listázása: a találatok szűkíthetők videókra, fórumoldalakra vagy akár tesztekre – egy filmcímre vonatkozó keresés esetén így például elkülöníthetjük a mű videós előzetesét és werkfilmjeit tartalmazó oldalakat a szöveges kritikáktól.
  • Kapcsolódó keresések listázása: felsorolja, vagy a Varázskerék segítségével megmutatja, hogy az adott kereséshez leggyakrabban milyen további keresőkifejezések kapcsolódnak.
  • Idő szerinti rendezés: a találatok keletkezésük ideje szerint szűkíthetők – megnézhetjük csak az elmúlt nap, az elmúlt hét vagy akár az elmúlt év releváns találatait.

20091207-google-keresesi-beallitasok-03.jpg
 


A Keresési beállítások különösen hasznos lehet, ha konkrét kulcsszavakkal nehezen kifejezhető témára szeretnénk rákeresni (például ha fórumozók véleménye érdekel a kutyatartásról), illetve ha egy adott témában szeretnénk még szélesebb vagy épp még szűkebb találati listát kapni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keressunk.blog.hu/api/trackback/id/tr722615374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása